Съвети за перфектен меден месец

 

Няколко съвета за планиране на перфектния меден месец 

Планирането на сватба може да бъде стресиращо - емоционално и финансово - но планирането на перфектния меден месец също не му отстъпва. Ето и няколко съвета за вашия перфектен меден месец.

Научете се да правите компромиси

Да знаеш как и кога да правиш компромиси е един от крайъгълните камъни на добрия брак - нека решението къде да отидете на меден месец бъде първата тухла. Това е и едно от най-големите предизвикателства в планирането на идеалния меден месец. И тъй като всяка двойка е различна прилагането на универсален подход няма да работи.

Един от най-добрите начини да вземете решение за дестинация е всеки да избере своите три най-важни неща, които трябва да присъстват и след това да намерите дестинация, която предлага всички или поне повечето от тях. 

Настройте се за приключения

Бели плажове, листенца от рози и красиви залези са прекрасни...но какво тогава? Не попадайте в капана на стереотипния меден месец. Бъдете романтични, разбира се, но бъдете смели и авамтюристични.

„Меденият месец е добре заслужена почивка след цялата шумотевица около сватбата и идеалното време да се забавлявате“, казва той. „Има много повече от това да лежите на шезлонг на плажа, което можете да направите, като например да прекарате един ден на катамаран... или да опитате воден ездач с джет.“

А защо не пътуване?

Ако сте активна, любопитна двойка, която се не обича да седи на едно място твърде дълго, ви препоръчваме да посетите не едно, а няколко места, за които така и не ви е останало време до сега, така че да има добра комбинация от време на почивка и активно време.

Бъдете внимателни с вашите документи

Може да звучи банално, но опита показва, че планирайки своя незабравим сватбен ден и перфектен меден месец често забравяме някои наглед елементарни неща, като това да проферим валидността на паспорта си. От изключително значение е при резервация дамите да обърнат внимание дали резервацията ще бъде с моминстака им фамилия и с тази на техният съпруг. 


Ранно пиле, рано пее

Направете своята резервация поне 4-5 месеца по-рано. Това ще ви гарантира по-добри оферти за самолетни билети и ще гарантира вашите дати в курорта, който искате.

Най-добре е да избягвате да преминавате през коледните, великденските и училищните ваканции. Но ако вашият меден месец трябва да бъде по това време, направете резервация доста по-рано, понеже пиковите празнични сезони могат да бъдат напълно резервирани много месеци предварително.

Парадирайте със статуса си на младоженци

Искате да  подобрите стаята си или да се възползвате от отстъпки за меден месец? Не забравяйте да уведомитенавсякъде, където правите резервация, че организирате своя меден месец, за да може да се увери, че получавате всички предлагани предимства за меден месец.


„Някои дестинации предлагат много по-голяма добавена стойност за младоженците от други – използвайте вашия туристически агент, за да сте сигурни, че получавате максимална информация за предимствата“, съветва Фъбс.

И не забравяйте да вземете копие от брачното си свидетелство за всеки случай.

Останете в рамките на възможностите си

Няма нищо по-лошо от това да броите стотинки, докато сте на меден месец, поради което е важно да изготвите реалистичен бюджет и да се придържате към него.

Независимо дали сте похарчили 2000 лв. за почивка в България или 20 000 лв. за  Малдивите, ако имате бюджет, придържайте се към него. 

Отидете на All Inclusive

Един добър начин да се уверите, че оставате в рамките на бюджета, е да резервиране All Inclusive , така че да няма „изненади“, които да ви съсипят почивката ви. След вълнението в организирането на вашата сватба, всичко, което ще искате да направите, е да се отпуснете и да се насладите един на друг – да мързелувате на плажа, да се наслаждавате на лунни разходки, да се наслаждавате на вкусни ястия и да правите планове за вашето бъдеще.


Изчакайте, ако се налага

Ако си преставяте пет звезден меден месец, но покрай сватбата сте се охарчили, по-добре изчакайте. Не бързайте с компромисна ваканция само и само за да отидете на меден месец веднага след сватбата си и рискувате да останете нещастни и неудовлетворени.